Kuva Sprint-tapahtumasta vuonna 2022: opiskelijoita esittämässä ja yleisöä kuuntelemassa.

Opiskelijasta kumppanin edustajaksi

| Kumppanikokemus, Opiskelijakokemus, Sprint Innovation Festival

Sprint Innovation Festival voi johtaa monenlaisille uusille poluille. Jututimme kahta Tampereen korkeakouluyhteisön alumnia, jotka työllistyivät Sprintin jälkeen kumppaniyrityksiin! Ensimmäisenä on vuorossa TAMKista valmistunut Aleksi Näsi, joka työskentelee Bronto Skyliftilla.

Yhteyshenkilö

Saara Eriksson

Kehittämisasiantuntija, Projektipäällikkö @Sprint

+358405425740

Saara haastatteli Aleksia ja kirjoitti tarinan.

Aleksi Näsi opiskeli BBA-tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa 2017-2020. Nyt Aleksi työskentelee Bronto Skyliftillä markkinointi- ja myyntijärjestelmäkoordinaattorina.

Sprint Innovation Festivaliin Aleksi osallistui vuonna 2018 (tuolloin tapahtuma oli nimellä Innoevent Tampere), toisen opiskeluvuotensa syksyllä. Aleksi ratkoi tiimin kanssa Bronto Skyliftin toimeksiantoa, jossa kukin tiimi sai valita neljästä näkökulmasta yhden:

  • New customer groups
  • New optional equipment
  • New technology
  • New way to communicate

Syksyllä 2022 Aleksi Näsi osallistui Sprint Innovation Festivaliin toista kertaa ja uudessa roolissa kumppanin edustajana, osana Bronto Skyliftin tiimiä.

Tiivistahtinen tapahtuma haastaa kommunikointitaidot

Sprint Innovation Festivalissa opiskelijat työstävät tiimeissä viiden päivän ajan ratkaisua kumppanin haasteeseen. Sprint-viikon aikana ideoita työstetään Design prosessin eri vaiheiden avulla. Opiskelijatiimillä on tukenaan myös oma valmentaja sekä eri alojen asiantuntijoita sparraamassa.

Aleksille innovointiviikko opiskelijan roolissa oli kokemuksena mukava ja opettavainen.

Viikko on todella lyhyt aika suorittaa haaste, mikä mielestäni teki siitä mielenkiintoisen ja haastavan. Ryhmissä oli eri alan opiskelijoita sekaisin, mikä toi monta eri näkökulmaa haasteeseen ja avarsi myös omaa tapaa lähestyä ja nähdä toimeksianto.

Aleksi Näsi
Kelta-valkoiseen raita t-paitaan pukeutunut henkilö seisoo kädet ristissä. Valkoinen tausta.
Aleksi Näsi

Aleksin mukaan tapahtuma opettaa opiskelijoille hyvin, millaista on tehokas ryhmätyöskentely ja miten kommunikoida tehokkaasti sekä tiimin sisäisesti, että lopulta myös toimeksiantajalle loppuesityksen muodossa.

Puhelin käteen ja töihin!

Aleksin tiimi voitti vuoden 2018 tapahtumassa Bronton toimeksiannon ja perjantain palkintojenjakotilaisuudessa Bronton markkinointipäällikkö Johanna oli sanonut opiskelijoille, että hänelle voi soittaa jos on kesätöitä tai harkkapaikkaa vailla.

”Noh, ryhdyin tuumasta toimeen ja soitin Johannalle seuraavana keväänä ja kysyin markkinoinnin kesätöitä. Onnekseni nakkihommia oli iso pino kesäksi ja olinkin kesän 2019 töissä Brontolla markkinoinnin ja myynnin kesähessuna.”, Aleksi muistelee.

Harjoittelun kautta vakiduuniin

Aleksi suoritti vaihto-opinnot Hollannissa ja saavuttuaan takaisin Suomeen soitti jälleen Johannalle tiedustellen harjoittelupaikkaa. Brontolla oli juuri alkamassa myyntikonfiguraattorin käyttöönottoprojekti ja Aleksi pääsi mukaan suorittamaan harjoittelunsa projektissa. Harjoittelun jälkeen yhteistyö jatkui opinnäytetyöllä myyntikonfiguraattoriprojektista Brontolle ja valmistuttuaan Aleksi solmi määräaikaisen työsuhteen, joka vuoden jälkeen päivittyi täyspäiväiseksi. Sillä tiellä ollaan.

Opiskelijasta kumppanin edustajaksi

Sprintin järjestelytiimin näkökulmasta on hauskaa ja palkitsevaa, kun aiemmin Sprintiin opiskelijana osallistuneet tulevat uudestaan mukaan tapahtumaan, mutta uudessa roolissa kumppanin edustajana. Kokemus tapahtumasta opiskelijana voi auttaa paitsi haasteen muotoilussa opiskelijoita innostavaksi, myös itse tapahtumaviikon aikana opiskelijatiimien tukemisessa ja kannustamisessa, jotta haasteeseen syntyy tuoreita ja innovatiivisia ratkaisuja. Kun on käynyt Sprintin intensiivisen prosessin läpi opiskelijana, tietää millaisia vaiheita on luvassa ja osaa ennakoida, millaista tukea ja tietoa opiskelija kumppanilta saattaa toivoa ja odottaa.

Kun Aleksilta kysyy millainen toimeksiantajan rooli oli opiskelijan rooliin verrattuna, vastaus on selkeä: ”Haastava!”.

Hyvän toimeksiannon luonti ja sen kommunikoiminen opiskelijoille on mielettömän haastavaa. Opiskelijana voi imeä kaiken tiedon itseensä ja toimeksiantajana täytyy olla se kenestä se tieto imetään. Ja ei ne opiskelijat mitään helppoja kysymyksiä kysy… Nautin molemmista rooleista ja molemmat ovat omalla tavallaan opettavaisia!

Aleksi Näsi

Terveiset opiskelijoille

Ehdottomasti suosittelen Sprintiä kaikille opiskelijoille! Kannattaa lähteä mukaan avoimin mielin vaikka se ei aluksi houkuttelisikaan tai toimeksiantajat eivät ennakkoon säväytä. Itse en ollut koskaan kuullutkaan koko Bronto Skyliftistä ennen tapahtumaa enkä olisi voinut arvata, että tapahtuman myötä avautuu kansainvälinen ura markkinoinnissa silloin vielä tuntemattoman toimeksiantajan palveluksessa. Vaikka voittoa lähdetään aina tavoittelemaan, koen silti että verkostoituminen sekä oman tiimin, että toimeksiantajan kanssa on tärkeämpää. Ja tottakai kokemuksena tapahtuma on jo pelkästään osallistumisen arvoinen!

Aleksi Näsi
Kuva Sprint-tapahtumasta vuonna 2022: opiskelijoita esittämässä ja yleisöä kuuntelemassa.
Sprint 2022: Bronto Skyliftin loppuesitystilaisuus Tampereen yliopistolla
Kuva: Tuukka Nyström

Jos haluat tutustua tarkemmin kumppaniimme Bronto Skyliftiin, lue lisää yrityksen verkkosivuilta.

Opiskelija, haluatko mukaan?

Sprint Innovation Festival tulee jälleen lukuvuonna 2023-2024. Seuraa Sprintin ja HUBSin kanavia, niin kuulet ensimmäisten joukossa uusista kumppaneista, aikatauluista ja ilmoittautumisesta!

Tarinat

Kaikki tarinat

Neljä ihmistä poseeraa innokkaasti.

Vuosi HUBSilla: Kolme oivallusta työelämästä

HUBSin yhteisökoordinaattori Ira hyppäsi mukaan HUBS-tiimiin tammikuussa 2023 valmistuttuaan Tampereen yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Nappaa nyt talteen Iran ensimmäisen HUBS-vuoden tärkeimpiä oppeja!