HUBS Opiskelijan ohje

Tutustuthan HUBSin arvoihin ja toimintatapoihin tullessasi mukaan opintojaksoille. Opiskelijan ohje auttaa sinua virittymään sopivaan mielentilaan ja luultavasti tuottaa entistäkin paremman oppimiselämyksen!

Tervetuloa HUBS opintoihin!

Arvomme

 • Be good Ole hyvä itsellesi ja muille 
 • Do good
  Tee hyvin ja hyvää 
 • Trust the Team 
  Luota tiimiin 
 • Make People Powerful
   Voimaannuta 

Myös kumppanimme, joiden kanssa teemme töitä, arvostavat opiskelijoita ja oppimista, ja jakavat arvomme.

HUBS Code of Conduct -video suomenkielisillä teksteillä

Oppiminen HUBSilla

Tavoitteenamme on auttaa opiskelijoita kehittymään yhteiskuntavastuullisiksi muutoksen tekijöiksi ja 
kestäviksi yrittäjiksi (sustainable entrepreneurship), jotka ovat 

 1. Osaavia tiimipelaajia/ tiimin jäseniä ja – johtajia (vastuu sosiaalisesta hyvinvoinnista) 
 1. Liiketoimintaa ymmärtäviä kehittäjiä (vastuu taloudesta) 
 1. Empaattisia innovaattoreita (vastuu ympäristöstä ja ihmisyydestä) 

Ihmiskäsityksemme on humanistinen: uskomme ihmisen tahtoon, hyvyyteen, luovuuteen sekä kykyyn kasvaa ja kehittyä. Näemme ihmisen ainutkertaisena, itseohjautuvana ja tavoitteellisesti toimivana yksilönä, joka luottaa itse omiin kehitysmahdollisuuksiinsa. 

HUBSin opintojaksoja yhdistää luottamus opiskelijoihin ja opiskelijoiden välillä, kollegiaalisuus, rento ja kannustava ilmapiiri, autenttiset kokemukset (yritykset mukana), tiimisopimuksen käyttäminen, oppimisesta puhuminen (dialogin periaatteet, oppimistiimin tehtävät, kolmitasoinen oppiminen, luottamuksen merkitys tiimityössä jne.), jatkuvaan ja avoimeen vuorovaikutukseen kannustaminen, luottamuksen synnyttäminen oppimistiimiin ja projektitiimeihin sekä opitun reflektointi (esim. check-in/check-out). 

Tärkeää ymmärtää

HUBSin opinnoissa odotamme sinun osallistuvan ja sitoutuvan  

Tiimioppiminen

Tiimisi on monialainen ja –kulttuurinen, täynnä erilaista osaamista ja kiinnostuksen kohteita. Lähesty tiimisi jäseniä avoimin mielin ja uteliaisuudella ja opettele, kuinka yhdistätte osaamisenne käsillä olevana projektiin. Jokainen tiimissäsi on vastuussa tiimille ja tiimi on vastuussa toimeksiantajallenne. Ajattele tiimisi toimeksiantajaa asiakkaanasi.

Tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Jokainen tiimin jäsen on vastuussa sekä omasta että tiimin oppimisesta. Tiimioppiminen tähtää laajentamaan yksilöiden oppimista koko tiimin kompetenssiksi. HUBSilla tiimioppimisen ympäristössä on turvallista mokata, kokeilla uudelleen ja myös konfliktoida – rakentavasti.

Avoimin mielin

On aivan tavallista, että projekti/haaste tuntuu alussa epämääräiseltä. Lähesty aihetta uteliaisuudella ja avoimin mielin. Kysy paljon kysymyksiä ja kysy aina, jos et ymmärrä jotakin. Viesti aktiivisesti tiimisi ja toimeksiantajasi kanssa ja dokumentoi kaikki prosessin aikana tekemäsi tehtävät.

Sinun oppimiskokemuksesi

Tämä on sinun projektisi ja oppimiskokemuksesi! Toimeksiantajaasi ja valmentajaasi kiinnostaa, mitä viikoittain projektissa teet. Sinun tehtäväsi on pitää valmentajasi ja toimeksiantajasi ajatasalla tekemisistäsi ja viikoittaisista tapaamisista toimeksiantajasi ja tiimisi kanssa.

Aikatauluta tapaamiset mahdollisimman ajoissa. Helpointa on, että tapaamiset ovat viikoittain samaan aikaan. Pidä huolta, että tiedät milloin ja missä on seuraava tapaamisenne ja valmistaudu hyvin tapaamisiin (esim. laadi esityslista ja muistio).

Valmentajat palveluksessasi

Me valmentajat olemme palveluksessasi koko oppimiskokemuksen ajan ja autamme sinua ja tiimiäsi kohti onnistunutta oppimis- ja projektituotosta. Meille valmentajille on todella tärkeää kuulla palautettasi, idoitasi ja ajatuksiasi projektista ja opintojaksosta. Ota rohkeasti yhteyttä valmentajaasi milloin vain!

Yhteyshenkilö

Kaisa Kokko

Valmentaja

+358 50 337 3259

Tulevaisuuden hallitusosaaminen
Sprint Innovation Festival
HUBS Yrityshautomo

Yhteyshenkilö

Maria Ruokonen

Tiimivalmentajuuden asiantuntija

Markkinoille meno -suunnitelma
Yrittäjyysportfolion rakentaminen

Yhteyshenkilö

Raúl Berlanga Zarate

Valmentaja

+358 44 328 7726

HUBS Yrityshautomo

Yhteyshenkilö

Profiilikuva

Sanna Tahlo

Tuottaja

+358 50 454 2262

Verkko-opintojen koordinointi