Neljä ihmistä seisoo pyöreän pöydän ympärillä, viides henkilö on kyykyssä pöydän alla ja kannattelee pöytää jaloista kiinni pitämällä.

Tampereen yrittäjyysverkostot

Mihin mennä seuraavaksi? Missä tapaan samanhenkisiä tyyppejä? Missä kehitän ideaani eteenpäin tai löydän sijoittajia?

TRES

Tampere Entrepreneurship Society (TRES) on opiskelijajärjestö, joka luo seuraavan sukupolven yrittäjiä. TRES tuo yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat tapahtumien ja projektien kautta.

Red Brick

Red Brick tukee esivaiheen startup-yrityksiä kehittämään ideaansa ja löytämään oman asiakaskunnan sekä sijoittajia. Red Brickillä on kaksi ohjelmaa: Pre-Accelerator sekä Accelerator, joista ensimmäinen on tyypillisesti opiskelijatiimeille sopivampi.

Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat päätyvät usein Red Brickin Pre-Acceleratoriin käytyään ensin HUBSin Yrityshautomo-ohjelman (8 viikkoa, 5 opintopistettä). Tampereen yliopiston ja TAMKin opiskelijat voivat opinnollistaa Red Brickin ohjelmiin osallistumisen HUBSin Yrittäjyysportfolion rakentaminen -opintojakson kautta.

Tribe Tampere

Tribe Tampere kokoaa yhteen Tampereen startupit sekä yksilöt ja organisaatiot, joita yhdistää halu tehdä yhdessä ja kehittää alueen startuptoimintaa!

Tribe tarjoaa tapahtumia, verkostoitumista ja uusia taitoja. Voit myös lähteä mukaan Triben toimintaan vapaaehtoiseksi.

Kurkkaa Triben mainio englanninkielinen startup-sanasto, Startup dictionary for dummies (avautuu uuteen välilehteen).

Ensimetri

Uusyrityskeskus Ensimetri palvelee pirkanmaalaisia yrittäjyydestä kiinnostuneita, jotka kaipaavat tukea ja apua yrityksen perustamiseen tai sen alkuvaiheisiin.

Ensimetri tarjoaa yritysneuvonnan lisäksi sparrausta, tapahtumia ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Jos kaipaat materiaaleja ja vinkkejä yrityksen perustamiseen, kurkkaa Ensimetrin materiaalipankki!

Platform 6

P6 on Tullin alueella sijaitseva tamperelaisten startupien koti, joka tarjoaa kaikki palvelut saman katon alla.

P6 tarjoaa startupeille paitsi tiloja työskentelyyn, myös yhteisön ja tukea oman yrityksen kehittämiseen. P6:lla majailevat myös monet yllämainituista toimijoista: löydät sieltä muun muassa TRE.ES:n , Red Brickin ja Triben.

Research to Business

Onko sinulla tai tutkimusryhmällänne idea, jolla haluatte rikastua? Jos vastasit kyllä, niin Business Finlandin tarjoama Research to Business-rahoitus on yksi vaihtoehto idean kaupallistamiseen. Rahoituksen tavoitteena on tukea tutkimusryhmiä ja kaupallistamiseen sitoutuvia tiimejä selvittämään kehittämiensä tulosten kaupallista potentiaalia, liiketoimintapolkuja sekä selkiyttämään potentiaalista tuoteideaa. Kaupallistamishankkeen edellytyksenä on tutkimusorganisaatiossa kehitetty idea, tulos tai keksintö, jonka kaupallistumisella voidaan nähdä yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Lisätietoja saat
Tampereen yliopiston Innovaatiopalveluista!

Rahoitusmahdollisuuksia Pirkanmaalla

KIERTO-hankkeen listaukseen on kerätty tietoa rahoitusmahdollisuuksista erityisesti kestävän kiertotalouden tueksi Pirkanmaalla. Kurkkaa listaus allaolevasta linkistä!

Idea kutkuttelee, etkä tiedä miten lähteä liikkeelle?

Opiskelijana ensimmäinen hyvä askel on varata aika HUBSin Sparrausklinikalta. Valmentajamme kanssa juttelu auttaa kirkastamaan omaa suuntaa ja saat myös konkreettisiä vinkkejä, mihin ja miten kannattaisi lähteä eteenpäin.

Kaksi opiskelijaa ja valmentaja istuvat keskustelemassa,