HUBS podcast logo

HUBS Kestävän Yrittäjyyden Podcast

HUBSin kestävän yrittäjyyden podcastissa tutustumme erilaisten yrittäjien tarinoihin ja keskustelemme yrittäjyydestä taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden eri näkökulmista.

HUBSin kestävän yrittäjyyden podcastissa tutustumme yhdessä yrittäjävieraidemme kanssa heidän tarinoihinsa sekä tutkimme yhdessä kestävän yrittäjyyttä sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden näkökulmasta. Jaksoissa käsittelemme vaihtelevasti erilaisia teemoja, kuten esimerkiksi työssä jaksamista, palkka-avoimuutta, arvopohjaista yhteistyökumppanien valintaa sekä second handin hyödyntämistä ja kertakäyttökulttuuria.

Jaksot julkaistaan HUBS Kestävän Yrittäjyyden Podcast -kanavalla Spotifyssa kevään 2024 aikana. Lisäksi jaksot löytyvät myös Tampereen Ammattikorkeakoulun KohinaKampuksen Spotify-tililtä ja SoundCloudista.

Kaikista jaksoista julkaistaan tekstivastineet, jotka löytyvät alla olevasta linkistä.

Samuli Salonen, TalentBeen toinen perustaja ja toimitusjohtaja, saapui HUBSin studioon keskustelemaan yrittäjyydestä, työnantajana toimimisesta ja start upin hyvistä käytänteistä. Samulin kanssa keskustelimme palkka-avoimuudesta, suhtautumisesta kiireeseen työelämässä sekä itsensä tarpeettomaksi tekemisestä. Kuuntele jakso ja tutustu siihen, mitä rekrytointiyrityksen perustaja ajattelee etenkin sosiaalisesta kestävyydestä!

HUBS kestävän yrittäjyyden podcast jakso 1: Vierailija Samulin kuva.

Miela on suomalaisen designin ja kestävän kulutuksen myymälä Tampereen ydinkeskustassa. Mielan Anni Minkkinen saapui HUBSin studioon keskustelemaan kestävästä kuluttamisesta, maailman muuttamisesta yrittäjyyden avulla sekä kiertotaloudesta. Sivusimme yhdessä myös Mielassa myytävien brändien arvopohjaista valintaa ja ultrapikamuodin räjähdysmäistä kasvua. Kuuntele jakso ja tutustu siihen, miten Mielalla kestävyyden eri näkökulmat otetaan huomioon.

Mind Me on tamperelainen tiimivalmennusyritys, jonka missiona on rakentaa sitoutuneita, psykologisesti turvallisia ja suorituskykyisiä tiimejä. HUBS-studioon saapuneiden MindMe:n yrittäjien Mariannen ja Monan kanssa juttelemme mm. psykologisesta turvallisuudesta, yrittäjyyden turvaverkoista ja yhteisöistä sekä kestävän yrittäjyyden arjesta ystävän kanssa. Voiko yrittäjyydestä tulla tulevaisuudessa normaalimpi tapa tehdä töitä? Kuuntele jakso ja tutustu tiimivalmentajien ajatuksiin!

Juhlatalo Tapiola on Kissanmaalla sijaitseva yli 70-vuotias työväentalo, jonka Miina ja Maria ostivat spontaanisti vuonna 2023. Millaista on juhlatilaa pyörittävän parivaljakon arki, kun palettiin kuuluvat sekä muu työ sekä perhe? Jaksossa keskustellaan sivutoimisen yrittäjyyden lisäksi fyysisten tilojen saavutettavuudesta, yhdenvertaisesta markkinoinnista ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän tilan remontoinnista. Kuuntele jakso ja tutustu siihen, miten tämä sivubisnes sai alkunsa!

HUBSin podcastin kauden viimeisessä jaksossa vieraanamme on Lassi Lankinen. Jaksossa keskustelemme inhimillisen myyntityön ja siihen liittyvän lähestymistapojen lisäksi yksinyrittäjyyden opeista, arvopohjaisesta yhteistyökumppanien valinnasta sekä Lassin tuoreesta vanhemmuudesta! Kuuntele jakso ja tutustu Lassin tarinaan!