Sprintin voittajatiimit 2022

| Oivalluksia, Sprint Innovation Festival

Sprint Innovation Festival on päättynyt ja 15 haasteen voittajatiimit ovat selvillä.

Kuva: Tuukka Nyström 2022

Sprint Innovation Festival kokosi jälleen yhteen satoja TAMKin ja Tampereen yliopiston sekä yhteistyökorkeakoulujen opiskelijoita Suomesta ja ulkomailta.

Monialaiset opiskelijatiimit ratkoivat viittätoista työelämäkumppaneidemme asettamaa haastetta etsien niihin uutta ratkaisua muotoiluajattelua ja erilaisia työkaluja hyödyntäen. Mukana tapahtumaviikossa oli opiskelijatiimien lisäksi 15 valmentajaa sekä opiskelijoita apuvalmentajina, eri alojen asiantuntijoita ja keynote-puhujia.

Voittajatiimit ratkaistiin perjantaina 11.11. Tiimit esittävät ratkaisunsa kumppaneiden edustajille ja ulkopuoliselle tuomarille, jotka sitten vetäytyivät pohtimaan ja valitsemaan voittajatiimin Sprintin arviointikriteerejä hyödyntäen.

Voittajatiimit palkitaan kuuden kuukauden MasterClass -jäsenyydellä sekä Sprintin sponsoreiden lahjakortti- / tuotepalkinnoilla.

Voittajatiimit

Perjantaina Sprintissä on vuorossa Final Pitching Day, jolloin opiskelijatiimit esittelevät kumppaneilleen ja muille samaa haastetta ratkoneille tiimeille oman ratkaisuehdotuksensa.

Kauppias K.P.Ruuskasen Säätiö: Tiimi 2 ja kunniamaininta tiimi 6
”Ratkaisua kuvaa seuraavat kolme sanaa erityisen hyvin: Nokkeluus, helppous ja vaikuttavuus. Ajatuksen innovatiivisuuteen kuuluu vahva opiskelijalähtöisyys ja uskomme tämän ratkaisun vaikutusten olevan pitkäaikaisia ja kurssi voisi lisätä välittämisenkulttuuria.”

Keva: Tiimi 8 ja kunniamaininta tiimi 10
”Idea lisää monimuotoisuutta monellakin tavalla. Uskomme, että idea olisi helppo käynnistää Kevassa nopeallakin aikataululla ja se ei vaadi suurta rahallista panostusta. Mielenkiintoinen ja monipuolinen konsepti, johon henkilöstön on helppo innostua mukaan.”

Startup Case by Platform 6 & Red Brick (FI): Tiimi 17 ja kunniamaininta tiimi 18
”Tiimi oli luonut käyttäjälähtöisen ratkaisun, joka oli kehitetty ideasta toteutuskelpoiseksi startupin aluksi asti vain viikossa. Brändi ja sovelluksen sisältö puhuivat samaa kieltä ja bisneksen eri puolet oli otettu hyvin huomioon.”

TAMK ja TAU: Tiimi 25 ja kunniamaininta tiimi 29
”Idea oli sidottu hyvin isoon kuvaan ja luontopositiivisuus on otettu huomioon. Riskejä oli mietitty, hyvä!”

Tampereen kaupunki: Tiimi 19 ja kunniamaininta tiimi 21
”Idea on laaja-alainen ja ottaa huomioon tasaiseti alueen yritykset, opiskelijat sekä muut kohderyhmät. Tapahtumaidea on pitkäaikainen ja antaa lisäarvoa jo olemassa olevalle tapahtumalle.”

tetRRIS: Tiimi 33 ja kunniamaininta tiimi 36
”Tiimissä oli tunnistettu selkeä ja iso yhteiskunnallinen ongelma ja siihen konkreettinen toteutettavissa oleva ratkaisu. Haasteen ratkaisu oli selkeästi esitetty ja digiratkaisut realistisia mutta samalla tulevaisuuteen suuntautuneita.”

Bronto Skylift: Tiimi 38 ja kunniamaininta tiimi 39 ja tiimi 40
”Kattavin ratkaisu, joka kattaa eri näkökohdat käytännön esimerkein jokaisessa kategoriassa.”

City of Tampere: Tiimi 46
”Ratkaisu tähtää oikean ongelman ratkaisuun ja tekee sen modernilla tavalla mobiilisovelluksen avulla.”

Fortum: Tiimi 50 ja kunniamaininta tiimi 51 ja tiimi 53
”Hienoja malleja! Hieno esitys! Tiimi oli selvästi pyrkinyt tekemään maailmanluokan esityksen. Materiaali tuki esitystä eikä päinvastoin. Hieno validointityö!”

New Growth: Tiimi 58 ja kunniamaininta 54
”Idea oli hyvä, outside of the box- tyylinen. Ideassa oli mietitty useita kulmia, ja otettu huomioon myös annettu palaute. Myös talousnäkökulmaa mietitty ja ajateltu asiaa holistisesti.”

Startup Case by Platform 6 & Red Brick (ENG): Tiimi 60 ja tiimi 63
”Innovatiivisin ja yksinkertaisin idea esitetyistä. Hyvää markkinatutkimuksesta sekä oivalluksia kuinka paljon jätettä kahvipavuista tulee.”

Voittajatiimit online-haasteissa

Neljässä haasteessa työskenneltiin kokonaan verkossa ja näissä Creative Technologyn, Platform of Trustin, Patrian ja Valmetin haasteissa myös pitchattiin verkossa.

Creative Technology: Tiimi 69 ja kunniamaininta tiimi 68
”Voittajatiimin ratkaisu esitettyyn haasteeseen oli hyvin viety konkretian tasolle ja parhaimmillaan ratkaisee asetettuja ongelmia. Idea on alalle toteutettavissa ja tarpeellinen!”

Platform of Trust: Tiimi 74 ja kunniamaininta tiimi 72
”Voittajatiimin ehdotus oli realistinen, rakentuu PoT ydintoiminnan ympärille, ja hyödyntää hyvin liiketoimintamallin vahvuuksia.”

Patria: Tiimi 78 ja kunniamaininta 79
”Todella hyvin tehty ja laaja-alainen raportti lähteineen. Heat map -visualisointi on loistava, selkeä ja käytännöllinen ja ratkaisu on konkreettinen.”

Valmet: Tiimi 82
Innovatiivinen, ja silti asiakasta parhaiten palveleva ratkaisu. Valtava kehitys keskiviikosta perjantaihin, toimeksiantajalta saatu palaute otettu vastaan ja kehitetty sen pohjalta eteenpäin.

Kiitos Sprint-viikosta!

Onnittelut vielä kerran kaikille tiimeille! Onnittelut myös aivan jokaiselle Sprintissä työskennelleelle tiimille ja opiskelijalle – intensiivinen viikko on nyt takana. Toivottavasti mukaan tarttui uusia oppeja ja kokemuksia sekä tietysti uusia kontakteja, ehkä ystäviäkin!

Sprint-tiimi ja HUBS kiittää kaikkia opiskelijoita, kumppaneita, valmentajia ja vapaaehtoisia hienosta viikosta!

Kuva: Tuukka Nyström 2022

Haluatko mukaan ensi vuonna?

Laita meille viestiä sprint@tuni.fi ja katsotaan, mitä keksimme ensi vuodelle!

Jutun kirjoitti Sprintin projektipäällikkö Saara Eriksson.

Tarinat

Kaikki tarinat

Neljä ihmistä poseeraa innokkaasti.

Vuosi HUBSilla: Kolme oivallusta työelämästä

HUBSin yhteisökoordinaattori Ira hyppäsi mukaan HUBS-tiimiin tammikuussa 2023 valmistuttuaan Tampereen yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Nappaa nyt talteen Iran ensimmäisen HUBS-vuoden tärkeimpiä oppeja!