Sprint avaa uusia ovia

| Opiskelijakokemus, Sprint Innovation Festival

Sprint Innovation Festival voi johtaa monenlaisille uusille poluille. Jututimme kahta Tampereen korkeakouluyhteisön alumnia, jotka työllistyivät Sprintin jälkeen kumppaniyrityksiin! Tutustu Tampereen yliopistosta valmistuneeseen Jesperi Vuoriseen, joka työskentelee Platform of Trustilla.

Yhteyshenkilö

Saara Eriksson

Kehittämisasiantuntija, Projektipäällikkö @Sprint

+358405425740

Saara haastatteli Jesperiä ja kirjoitti tarinan.

Jesperi Vuorinen valmistui kesällä 2021 tietojohtamisen diplomi-insinööriksi Tampereen yliopistosta. Opintojen diplomivaiheen 120 opintopistettä Jesperi suoritti noin kahdeksan kuukauden aikana opintovaihdosta palattuaan ottaakseen kiinni aikaa, jonka menetti COVID matkarajoitteiden seurauksena.

Jesperi erikoistui opinoissaan erityisesti tietojohtamisen ja strategian teorioiden kehittämiseen ja uudistamiseen. Käytännön taitoja hän on kehittänyt erilaisten projektien ja ESTIEM opiskelijayhteisön kautta (linkki ESTIEMin verkkosivuille).

Jesperi osallistui Sprint Innovation Festivaliin opiskelijana 2021 ja kumppanin edustajana 2022.

Ennen tohtorikoulutusta käytännön kokemusta

Valmistuttuaan Jesperi sai tarjouksen tohtorikoulutuksesta, mutta päätti ensin rakentaa työuraa, jossa voi laittaa ideoitaan käytäntöön. Tutkimusta Jesperi on jatkanut vapaa-ajallaan ja on parhaillaan hakemassa Doctor of Business Administration -koulutukseen työnantajansa tuella.

Jesperin työnantaja, Platform of Trust on suomalainen teknologiayritys, jonka avulla data voi siirtyä mistä tahansa ympäristöstä tai järjestelmästä mihin tahansa sovellukseen tai käyttöliittymään. Platform of Trust on ollut Sprint Innovation Festivalin kumppanina jo kaksi kertaa.

Mustavalkoinen kasvokuva
Kuva: Jesperi Vuorinen

Sprint innosti mukaan

Jesperi olisi halunnut osallistua Sprinttiin jo 2020, mutta osallistuminen peruuntui, koska paluu opintovaihdosta myöhästyi COVID-19 seurauksena. Jesperi seurasi kuitenkin aktiivisesti ja välillisesti myös osallistui Sprintiin osallistuneiden kaveriensa kautta. Kokemuksen myötä Jesperi innostui osallistumaan Hannele Väyrysen vetämään ’Tietoperusteinen arvonluonti’ kurssiin, jonka suorituksen osana Sprint Innovation Festival oli.

Itseluottamuksen kohotusta

Jesperin isoin ’ahaa’ elämys Sprintistä oli huomata, että työelämässä vaatimustaso ei ole niin tähtitieteellisen korkea, kuin miltä se välillä opinnoissa muiden kanssa kilvoitellessa tuntuu. Idea tai osaaminen, jolla opinnoissa ei tunnu erottuvan massasta, onkin työelämässä arvostettua.

Ennen Sprinttiä saattoi opiskelijana välillä epäillä oman osaamisen riittävyyttä, mutta Sprintiin osallistuminen kyllä nosti työhön liittyvää itseluottamusta terveemmälle tasolle.

Jesperi Vuorinen

Muutaman mutkan kautta

Jesperi työskenteli ensimmäistä kertaa Platform of Trustin kanssa Tietoperusteisen arvonluonti -kurssin kautta, johon Jesperi päätyi opiskelukavereiden Sprint-kokemuksen kautta. Jesperi teki hyvän vaikutuksen vetäessään tiimiä, ja jatkoi yhteistyötä proaktiivisesti muiden kurssien kautta. Jesperi oli hakemassa ensisijaisesti töihin konsulttitaloihin, mutta päätyikin lopulta Sprintistä tutun Platform of Trustin palvelukseen. Sprint johti siis työllistymiseen muutaman mutkan kautta.

Jesperi vetää tietoon ja dataan perustuvaa arvonluontia Platform of Trustilla. Hän vastaa yrityksen tarjoaman ja organisaation uudelleen järjestelemisestä omien tietojohtamisen ja tietoperusteisen strategian teorioden ympärille, ekosysteemien dataan perustuvasta arvonluonnista, Platform of Trustin Data Meshin konseptuaalisesta kehityksestä, ja johdon tukemisesta strategian kehityksessä ja käytäntöön panossa. Jesperi osallistun myös aktiivisesti asiakastyöhön perinteisemmissä management consulting ja projektin vetäjän rooleissa.

Jesperi pyörittää samalla myös omaa kevytyritystään, joka tarjoaa tietojohtamisen ja strategian konsultointipalveluita.

Kumppanin rooli on kevyempi

Kysyttäessä kumppanin ja opiskelijan roolien eroista, Jesperillä on selkeä näkemys: on helpompaa olla arvioimassa muiden aikaansaannoksia kuin olla itse tekijän roolissa saamassa asioita aikaiseksi.

Valmistauduimme Sprinttiin toimeksiantajana mielestäni aika kevyesti mutta selkeällä fokuksella, joten tiesimme mihin havaintoihin ja oppimiseen haluamme keskittyä. Tämä auttoi merkittävästi Sprintin tulosten hyödyntämisessä ja varmisti että Sprint oli meidän näkökulmastamme menestys.

Jesperi Vuorinen

Teoriat käytäntöön ja käytäntö teorioiksi

Abduktiivinen oppiminen, eli syklinen teorian opintojen käytäntöön pano ja käytännön oppien teorioiksi rakentaminen on Jesperin mielestä paras ja nopein tapa kehittää omaa erikoisosaamista. ”Kaikki työelämälähtöiset toteutukset ovatkin tämän abduktiivisen oppimisen mahdollistajina erittäin hyviä vaihtoehtoja, erityisesti jos niiden kautta oppii paremmin tuntemaan oman arvonsa työmarkkinoilla”, Jesperi vinkkaa.

Jesperi toteaa myös, että oman arvonsa tuntevalla on paljon vahvempi asema neuvotella itselle tärkeistä työhön liittyvistä eduista, ovat nämä sitten euroja, lomia, etätyömahdollisuuksia, tai jotain aivan muuta.

Tällaiset toteutukset voivat myös avata täysin uusia ovia, joten suosittelen Sprinttiä ja muita vastaavia toteutuksia erittäin vahvasti!

Jesperi Vuorinen

Haluatko tutustua tarkemmin Platform Of Trustiin? Lue lisää yrityksen verkkosivuilta.

Opiskelija, haluatko mukaan?

Sprint Innovation Festival tulee jälleen lukuvuonna 2023-2024. Seuraa Sprintin ja HUBSin kanavia, niin kuulet ensimmäisten joukossa uusista kumppaneista, aikatauluista ja ilmoittautumisesta!

Tutustu myös TAMKin alumnin, Aleksi Näsin tarinaan.

Tarinat

Kaikki tarinat

Neljä ihmistä poseeraa innokkaasti.

Vuosi HUBSilla: Kolme oivallusta työelämästä

HUBSin yhteisökoordinaattori Ira hyppäsi mukaan HUBS-tiimiin tammikuussa 2023 valmistuttuaan Tampereen yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Nappaa nyt talteen Iran ensimmäisen HUBS-vuoden tärkeimpiä oppeja!