Kolme ihmistä kävelemässä vierekkäin kampuksen pihalla

Kestävän yrittäjyyden apuraha TAMKin opiskelijoille

| Oivalluksia

TAMKin tukisäätiö jakaa jälleen ammattikorkeakoulun opiskelijoille kestävän yrittäjyyden apurahaa oman idean kehittämiseen. Lue viime vuoden apurahan saajista ja ohjeet uuteen hakuun.

Kevään 2023 haku päättyy 5.2.

TAMKin tukisäätiö jakaa ammattikorkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilöstölle apurahoja opintojen ja kansainvälistymisen edistämiseksi ja tutkimustoimintaa varten. Nyt ovat haettavissa kevään 2023 apurahat. Hae 5.2.2023 mennessä.

Opiskelijoiden haettavana olevat apurahat

Tamkin opiskelija, lue lisää ja hae Kestävän yrittäjyyden apurahaa oman ideasi kehittämiseen!

Kaksi apurahaa syksyllä 2022

Vuonna 2022 TAMKin tukisäätiön myöntämän kestävän yrittäjyyden apurahan saivat Annika Viialan ja Nelly Lähteenmäen Willari – Fiksaa & Loonaa -yritys sekä Kim Wirzeniuksen pedaalilautoja valmistava yritys.

Kim Wirzenius on kehittänyt yrittäjyystaitojaan myös HUBSin opintojen parissa. Seuraavassa muutamia nostoja Kimin yrityksestä ja ajatuksista tiedotteesta, joka on alunperin julkaistu TAMKin sivuilla.

Erikoisosaaminen ja yrittäjyysopinnot rohkaisivat yrittäjyyteen

Kim Wirzeniuksen pedaalilautoja valmistavalle yritykselle myönnetty 3000 euron apuraha on antanut tekijälleen uskoa tekemiseensä. Wirzenius aikoo hankkia apurahan turvin laadukkaita materiaaleja, kuten virtalähteitä ja aloittaa testaamisen. Hän opiskelee neljättä vuotta TAMKissa Media and Arts -koulutuksessa englanninkielisellä Music Production -linjalla. 

Apurahan turvin voin hankkia kattavan määrän erilaisia tarvikkeita ja materiaaleja, testata niitä ja sen perusteella valita tai suositella asiakkaille toimivimman ratkaisun. Periaatteessa samat tarvikkeet ovat kaikkien saatavilla, mutta tietämystä niiden laadusta ja toimivuudesta tarvitaan lisää. 

Kim Wirzenius

Loppuvuodesta 2021 päätökseen yrityksen perustamisesta vaikuttivat erikoisosaaminen pedaalilautojen tekemisessä ja HUBS Yrityshautomon opinnot. Myös taloudellinen tilanne koronakaudella vahvisti hänen päätöstään. 

— Opinnot rohkaisivat minua yrittäjyyteen. Taide- ja kulttuurialoilla tarvitaan perspektiiviä kulttuurikuplan ulkopuolelta, ja itselleni TAMKin yrittäjyyskursseja tarjoava HUBS toimi sellaisena. Yrittäjyyttä ei kannata pelätä.

Kim Wirzenius

Tarinat

Kaikki tarinat

Neljä ihmistä poseeraa innokkaasti.

Vuosi HUBSilla: Kolme oivallusta työelämästä

HUBSin yhteisökoordinaattori Ira hyppäsi mukaan HUBS-tiimiin tammikuussa 2023 valmistuttuaan Tampereen yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Nappaa nyt talteen Iran ensimmäisen HUBS-vuoden tärkeimpiä oppeja!