Kestävän yrittäjyyden apuraha TAMKin opiskelijoille
TAMKin tukisäätiö jakaa jälleen ammattikorkeakoulun opiskelijoille kestävän yrittäjyyden apurahaa oman idean kehittämiseen. Lue viime vuoden apurahan saajista ja ohjeet uuteen hakuun.
Kevään 2023 haku päättyy 5.2.
TAMKin tukisäätiö jakaa ammattikorkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilöstölle apurahoja opintojen ja kansainvälistymisen edistämiseksi ja tutkimustoimintaa varten. Nyt ovat haettavissa kevään 2023 apurahat. Hae 5.2.2023 mennessä.
Opiskelijoiden haettavana olevat apurahat
- Kansainvälinen harjoitteluapuraha EU:n ulkopuolelle harjoitteluun lähteville
- Kestävän yrittäjyyden apuraha opiskelijoille, jotka ovat opintojensa aikana kehittäneet liiketoimintaidean ja haluavat tehdä käytännön kokeiluita ja kehitystyötä idean jatkojalostamiseksi
- Tutkimus- ja kehitysapuraha opiskelijoille ja opiskeleville opettajille henkilökohtaisina, lähinnä opinnäytetöiden tai joissakin tapauksissa projektiopintojen tekemiseen tarkoitettuina apurahoina.
Tamkin opiskelija, lue lisää ja hae Kestävän yrittäjyyden apurahaa oman ideasi kehittämiseen!
Kaksi apurahaa syksyllä 2022
Vuonna 2022 TAMKin tukisäätiön myöntämän kestävän yrittäjyyden apurahan saivat Annika Viialan ja Nelly Lähteenmäen Willari – Fiksaa & Loonaa -yritys sekä Kim Wirzeniuksen pedaalilautoja valmistava yritys.
Kim Wirzenius on kehittänyt yrittäjyystaitojaan myös HUBSin opintojen parissa. Seuraavassa muutamia nostoja Kimin yrityksestä ja ajatuksista tiedotteesta, joka on alunperin julkaistu TAMKin sivuilla.
Erikoisosaaminen ja yrittäjyysopinnot rohkaisivat yrittäjyyteen
Kim Wirzeniuksen pedaalilautoja valmistavalle yritykselle myönnetty 3000 euron apuraha on antanut tekijälleen uskoa tekemiseensä. Wirzenius aikoo hankkia apurahan turvin laadukkaita materiaaleja, kuten virtalähteitä ja aloittaa testaamisen. Hän opiskelee neljättä vuotta TAMKissa Media and Arts -koulutuksessa englanninkielisellä Music Production -linjalla.
Apurahan turvin voin hankkia kattavan määrän erilaisia tarvikkeita ja materiaaleja, testata niitä ja sen perusteella valita tai suositella asiakkaille toimivimman ratkaisun. Periaatteessa samat tarvikkeet ovat kaikkien saatavilla, mutta tietämystä niiden laadusta ja toimivuudesta tarvitaan lisää.
Kim Wirzenius
Loppuvuodesta 2021 päätökseen yrityksen perustamisesta vaikuttivat erikoisosaaminen pedaalilautojen tekemisessä ja HUBS Yrityshautomon opinnot. Myös taloudellinen tilanne koronakaudella vahvisti hänen päätöstään.
— Opinnot rohkaisivat minua yrittäjyyteen. Taide- ja kulttuurialoilla tarvitaan perspektiiviä kulttuurikuplan ulkopuolelta, ja itselleni TAMKin yrittäjyyskursseja tarjoava HUBS toimi sellaisena. Yrittäjyyttä ei kannata pelätä.
Kim Wirzenius
Tarinat
Yrittäjyydellä kohti inhimillisempää työelämää? Sprint-kumppanimme Kasvussa Oy:n tarina
Miksi Sprint Innovation Festivaliin osallistuminen työelämäkumppanina on tärkeää Kasvussa Oy:lle? Perustaja Noora kertoo ajatuksiaan!
Tiimin kestävyys-osaamisen kasvattaminen osaamismerkkien avulla
Miten HUBS-tiimi voi kehittää kestävyysosaamistaan osaamismerkkien avulla? Lue valmentajamme Sannan reflektio!
Hyppy kiertotalouden maailmaan – kokemukseni Sprint Innovation Festivalista
Opiskelijamme Ibtehaz jakaa nyt kokemuksensa kiertotalouden tutkimisesta ja jakaa parhaat vinkkinsä Sprintiin osallistujille!