Startup-tiimiin uusi jäsen haussa?
Commun startup-tiimi vinkkaa, kuinka tiimiin voi löytää uuden osakkaan.
Kerromme nyt omat oppimme startup -matkaltamme ja miten löysimme juuri oikean henkilön rakentamaan mobiilisovellus Commua.
Mistä lähteä liikkeelle?
Kun lähdet etsimään täydennystä tiimiisi, kirkasta ensin, mitä olemme tekemässä ja kuinka sen teemme. Tämä tarkoittaa sen selkiyttämistä, mitä ongelmaa pyrimme ratkaisemaan ja miksi.
Tämän jälkeen pohdi, mitä nykyinen tiimi osaa ja mitä pystymme tekemään nykyisellään. Näiden pohdintojen jälkeen jäljelle jää tyhjiä ruutuja, joita uuden tiimiläisen toivotaan täydentävän.
Me teimme näin
Commun osalta tiimin rakentaminen alkoi, kun loppuvuodesta 2020 totesimme Ronnien kanssa, että tarvitsemme tiimiimme markkinoinnin ja viestinnän osaajaa. Tiimistämme löytyi jo paljon osaamista sovelluskehityksestä, yhteistyökumppanuuksien luomisesta ja rahoituksesta, mutta tarvitsimme apukäsiä Commun tarinan kertomiseen. Ei yritystä kannata rakentaa, jos siitä ei kerro kenellekään!
Bongasimme Karoliinan profiilin Kiuas Inside -ryhmästä. Otimme häneen yhteyttä ja sovimme tapaamisen, jossa juttelimme niitä-näitä-tiilenpäitä ja pyrimme kartoittamaan, millaista osaamista hän toisi tiimiimme.
Miten suhde rakennetaan?
Kun ensivaikutelma oli annettu ja yrityksen suuntaviivat käyty läpi, päätimme jatkaa keskustelua ja opettelimme työskentelemään yhdessä. Tästä sovittiin selkeät säännöt, että haluamme kaikki tutustua toisiimme ja siihen millaista yritystä olemme rakentamassa. Tutustumisen ja yhteisen työskentelyn kautta opimme sen, miten persoonamme sopivat yhteen ja onko kaikilla hyvä olla yhteisessä tiimissämme. Samalla vastuujaot alkoivat hahmottua, mikä on konkreettisesti kenenkin vastuulla ja miltä oma ruutu tuntuu.
Kaiken tämän jälkeen oli oikeastaan jo itsestään selvää, että Karoliina tulee osakkaaksi yritykseemme 😊 Olimme edenneet ensitapaamisesta noin kahdessa kuukaudessa pisteeseen, jossa Karoliina kirjoitti osakaskirjat.
Jatka tutustumista!
Olet nyt tunnistanut oman tiimisi vahvuudet ja puutteet ja löytänyt muutaman kandidaatin, hienoa!
Päätös siitä, kenen kanssa jatkat keskusteluja ja kehen uskallat luottaa, on harvoin helppo. Mieti siis jo etukäteen ne kriteerit ja piirteet, joita vaadit uudelta tiimiläiseltä. Kriteerien täytyttyä voit aina jatkaa tutustumista eteenpäin.
Haasteita voi tulla
Ongelmat ja haasteet tämän osalta tulevat, jos uusia potentiaalisia tiimiläisiä ei löydy mistään. Tällöin joudutaan arvioimaan, onko kompromissista tiimiläisen suhteen enemmän haittaa kuin siitä, jos uutta tiimiläistä löydy sinä hetkenä ollenkaan. Ajatusta voi lähestyä kuin uuden asunnon ostamisen näkökulmasta. Ostatko markkinoilta parhaan sen hetkisen asunnon vai odotatko jonkun vielä paremman asunnon vapautumista myyntiin? Suosimme tässä pitkäikäisen ratkaisun tekemistä, koska se usein johtaa yrityksen kannalta parempaan lopputulokseen.
Mikäli tuskasi uuden tiimiläisen löytymisen suhteen on valtava ja yksikään potentiaalinen ehdokas ei täytä kriteerejä, voit tarkastella kriteerien realistisuutta uudelleen.
Commun kolme vinkkiä
- Miettikää mitä osaamista tarvitsette tiimiinne. Mikä auttaisi yritystänne eteenpäin?
- Minkälaisen persoonan haluatte työskentelemään kanssanne? Kaipaatteko rauhoittavaa voimaa vai räväkkää persoonaa?
- Tutustukaa toisiinne ennen päätöstä! Käykää läpi millaisen työkalupakin olette opiskeluissa, harrastuksissa ja töissä kerryttäneet (taidot, verkostot ja työtavat)
Jos kaipaat sparrailua, autamme mielellämme! Löydät meidät Commu -sovelluksesta, jonka voit ladata maksutta App Storesta ja Google Play -kaupasta. Koko tiimimme, eli Karoliina, Sami ja Ronnie, toivottavat onnea startup -matkallenne!
Tarinat
Tiimin kestävyys-osaamisen kasvattaminen osaamismerkkien avulla
Miten HUBS-tiimi voi kehittää kestävyysosaamistaan osaamismerkkien avulla? Lue valmentajamme Sannan reflektio!
Hyppy kiertotalouden maailmaan – kokemukseni Sprint Innovation Festivalista
Opiskelijamme Ibtehaz jakaa nyt kokemuksensa kiertotalouden tutkimisesta ja jakaa parhaat vinkkinsä Sprintiin osallistujille!
Missiona helposti saatavilla oleva mielen hyvinvoinnin palvelu opiskelijoille
Olivia ja Ronja perustivat Stigma-palvelun, joka tarjoaa vertais- ja ammattilaistukea mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Tutustu siihen, miten HUBS Yritushautomo opetti heitä muuttamaan ideansa ratkaisuksi.