Sprint henkilökuntaa kampuksella 2021

SPRINT saa käytännön ja teorian kohtaamaan

| Kumppanikokemus

SPRINT Innovation Festival sisältyi marraskuussa 2021 osaksi DI-ohjelman Tietoperustainen arvonluonti -kurssin toteutusta. Haastattelimme vastuuopettaja Hannele Väyrystä kokeilun tuloksista ja opeista toukokuussa 2022 eli puoli vuotta kokeilun jälkeen. Samat kysymykset esitettiin myös Tuomi Logistiikalle, joka oli mukana Sprintissä yhtenä tapahtuman toimeksiantajana.

Yhteyshenkilö

Marika Vuorenmaa

Tiimipäällikkö

Hannele Väyrystä ja Arttu Myllystä haastatteli Marika Vuorenmaa.

Hannele Väyrynen halusi kehittää jo muutaman vuoden tarjonnassa ollutta Tietoperustainen arvonluonti –opintojaksoaan tuomalla lisää keinoja uuden tiedon synnyttämiseksi. Sprint Innovation Festival tarjosi keinon kuulla yritysten todellisista haasteista liiketoiminnan kehittämisessä. Sprint -viikko käytettiin empirian keräämiseen ja idean synnyttämiseen. Muu osa 5 op kurssista käytettiin havaintoja tukevan teoriakehyksen rakentamiseen.

Hannele vaikuttui yritysten ja opiskelijoiden panostuksesta:

Opiskelijat todella innostuivat töistään ja osoittivat kunnianhimoista viimeistelyä raporteissaan. Valtaosa arvosanoista oli nelosta tai jopa vitosta. Yritysyhteistyö voi syventyä myös työpaikaksi opiskelijoille. Aikaisemman vuoden toteutuksen yksi opiskelija työllistyi haasteen antaneeseen yritykseen.

Hannele Väyrynen
Vastuuopettaja, Tietoperustainen arvonluonti -kurssi

Opiskelijat katsovat helikopteriperspektiivistä

Tuomi Logistiikan Arttu Myllys oli myös vaikuttunut: “Nuoret ihmiset, jotka eivät ole vielä juurtuneet organisaatioiden tai toimialan tapoihin ja toimintaan pystyvät katsomaan asioita paremmin helikopteriperspektiivistä. Jokaisen opiskelijan kannattaa oppia tapahtumaviikon toimintamalleista, sillä niiden käyttö työelämässä erilaisten projektien kehityksessä ja läpiviennissä on todella hyödyllistä ja arvostettua.”

Ideoita yrityksille, onnistumisen tunteita opiskelijoille

Yhteenvetona Hannele summaa ajatukset ensimmäisestä yhteistoteutuksesta: ” Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen: Sprint tuottaa ideoita yrityksille ja onnistumisen tunteita opiskelijoille. Osallistuminen innovointiviikkoon jalostaa opiskelijoiden kykyä yhteiseen ideointiin. Toisaalta jo valmistumassa olevat opiskelijat kokivat innovointiviikkoon osallistumisen raskaana työn ja muiden opintokurssien ohessa – osallistuminen viikon ohjelmaan ja ideoiden tuottamiseen vaati järjestelyjä opiskelijoilta. Olemme mukana myös vuonna 2022!”

Arttu lähettää vielä lopuksi kiitoksensa ja kannustuksensa opiskelijatiimeille.

Kiitos! Tekemänne työ aidosti auttoi viemään projektimme visiointia eteenpäin. Sprintin kaltainen innovointityöskentely on tämän päivän työelämässä entistä suuremmassa arvossa.

Arttu Myllys
Tuomilogistiikka

Haluatko kuulla lisää Sprintistä?

Voit olla yhteydessä meihin – esimerkiksi Sprintin projektipäällikkö Saaraan.

Sprint Innovation Festival on monialainen innovointitapahtuma, joka järjestetään vuosittain yhdessä työelämän ja Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa.

Vuonna 2021 festivaali toteutettiin verkossa niin, että mukana oli 550 opiskelija 37 eri tutkintoalalta. Tänä vuonna festarit pidetään korkeakouluyhteisön kampuksilla 7.-11.11.2022. Mukana olevat yritykset ja toimeksiannot julkaistaan elokuussa 2022.

Yhteyshenkilö

Saara Eriksson

Kehittämisasiantuntija, Projektipäällikkö @Sprint

+358405425740

Sprint Innovation Festivalin projektipäällikkö 2022

Tarinat

Kaikki tarinat