SPRINT saa käytännön ja teorian kohtaamaan
SPRINT Innovation Festival sisältyi marraskuussa 2021 osaksi DI-ohjelman Tietoperustainen arvonluonti -kurssin toteutusta. Haastattelimme vastuuopettaja Hannele Väyrystä kokeilun tuloksista ja opeista toukokuussa 2022 eli puoli vuotta kokeilun jälkeen. Samat kysymykset esitettiin myös Tuomi Logistiikalle, joka oli mukana Sprintissä yhtenä tapahtuman toimeksiantajana.
Yhteyshenkilö
Marika Vuorenmaa
Tiimipäällikkö
Hannele Väyrystä ja Arttu Myllystä haastatteli Marika Vuorenmaa.
Hannele Väyrynen halusi kehittää jo muutaman vuoden tarjonnassa ollutta Tietoperustainen arvonluonti –opintojaksoaan tuomalla lisää keinoja uuden tiedon synnyttämiseksi. Sprint Innovation Festival tarjosi keinon kuulla yritysten todellisista haasteista liiketoiminnan kehittämisessä. Sprint -viikko käytettiin empirian keräämiseen ja idean synnyttämiseen. Muu osa 5 op kurssista käytettiin havaintoja tukevan teoriakehyksen rakentamiseen.
Hannele vaikuttui yritysten ja opiskelijoiden panostuksesta:
Opiskelijat todella innostuivat töistään ja osoittivat kunnianhimoista viimeistelyä raporteissaan. Valtaosa arvosanoista oli nelosta tai jopa vitosta. Yritysyhteistyö voi syventyä myös työpaikaksi opiskelijoille. Aikaisemman vuoden toteutuksen yksi opiskelija työllistyi haasteen antaneeseen yritykseen.
Hannele Väyrynen
Vastuuopettaja, Tietoperustainen arvonluonti -kurssi
Opiskelijat katsovat helikopteriperspektiivistä
Tuomi Logistiikan Arttu Myllys oli myös vaikuttunut: “Nuoret ihmiset, jotka eivät ole vielä juurtuneet organisaatioiden tai toimialan tapoihin ja toimintaan pystyvät katsomaan asioita paremmin helikopteriperspektiivistä. Jokaisen opiskelijan kannattaa oppia tapahtumaviikon toimintamalleista, sillä niiden käyttö työelämässä erilaisten projektien kehityksessä ja läpiviennissä on todella hyödyllistä ja arvostettua.”
Ideoita yrityksille, onnistumisen tunteita opiskelijoille
Yhteenvetona Hannele summaa ajatukset ensimmäisestä yhteistoteutuksesta: ” Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen: Sprint tuottaa ideoita yrityksille ja onnistumisen tunteita opiskelijoille. Osallistuminen innovointiviikkoon jalostaa opiskelijoiden kykyä yhteiseen ideointiin. Toisaalta jo valmistumassa olevat opiskelijat kokivat innovointiviikkoon osallistumisen raskaana työn ja muiden opintokurssien ohessa – osallistuminen viikon ohjelmaan ja ideoiden tuottamiseen vaati järjestelyjä opiskelijoilta. Olemme mukana myös vuonna 2022!”
Arttu lähettää vielä lopuksi kiitoksensa ja kannustuksensa opiskelijatiimeille.
Kiitos! Tekemänne työ aidosti auttoi viemään projektimme visiointia eteenpäin. Sprintin kaltainen innovointityöskentely on tämän päivän työelämässä entistä suuremmassa arvossa.
Arttu Myllys
Tuomilogistiikka
Haluatko kuulla lisää Sprintistä?
Voit olla yhteydessä meihin – esimerkiksi Sprintin projektipäällikkö Saaraan.
Sprint Innovation Festival on monialainen innovointitapahtuma, joka järjestetään vuosittain yhdessä työelämän ja Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa.
Vuonna 2021 festivaali toteutettiin verkossa niin, että mukana oli 550 opiskelija 37 eri tutkintoalalta. Tänä vuonna festarit pidetään korkeakouluyhteisön kampuksilla 7.-11.11.2022. Mukana olevat yritykset ja toimeksiannot julkaistaan elokuussa 2022.
Yhteyshenkilö
Saara Eriksson
Kehittämisasiantuntija, Projektipäällikkö @Sprint
Sprint Innovation Festivalin projektipäällikkö 2022
Tarinat
Tiimin kestävyys-osaamisen kasvattaminen osaamismerkkien avulla
Miten HUBS-tiimi voi kehittää kestävyysosaamistaan osaamismerkkien avulla? Lue valmentajamme Sannan reflektio!
Hyppy kiertotalouden maailmaan – kokemukseni Sprint Innovation Festivalista
Opiskelijamme Ibtehaz jakaa nyt kokemuksensa kiertotalouden tutkimisesta ja jakaa parhaat vinkkinsä Sprintiin osallistujille!
Missiona helposti saatavilla oleva mielen hyvinvoinnin palvelu opiskelijoille
Olivia ja Ronja perustivat Stigma-palvelun, joka tarjoaa vertais- ja ammattilaistukea mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Tutustu siihen, miten HUBS Yritushautomo opetti heitä muuttamaan ideansa ratkaisuksi.