Nainen seisoo portailla, kasvot kameraan ja aikakauslehti kädessä

Monitaitoinen Margarita

| Opiskelijakokemus

Millaista on olla mukana HUBSin toiminnassa?

Yhteyshenkilö

Pauliina Waters

Tarinan kirjoittaja & haastattelija

Kuka olet?

Olen Margarita Khartanovich ja väittelen journalismin tohtoriksi Tampereen yliopistossa, sekä olen Tampere Talent Ambassador. Minulla on hyvin monipuolinen kokemus monelta alalta: olen ollut muun muassa päätoimittajana, musiikkitoimittajana, tapahtumatuottajana, PR – vastaavana, englannin opettajana, brändi- ja markkinointipäällikkönä, projektipäällikkönä ja puhujana, mainitakseni muutamia. Taitojeni ja projektieni määrä johtuu siitä, että ammattini ovat olleet ei-teknologisia, näin ollen on täytynyt tarrata kiinni oikeista mahdollisuuksista, oikeaan aikaan. 

Mitä olet tehnyt HUBSilla?

Olen ollut mukana valmentamassa C-LABissa, sekä järjestänyt tapahtuman Piilaakson sijoittajan kanssa. Olen myös auttanut tiimiäni järjestämään projektinhallintaprosessiamme. Yritämme vielä saada tiettyjä asioita selkeämmiksi, mutta uskon, että kun HUBS tutustuu opiskelijoihin tarkemmin, se pystyy tuomaan lisäarvoa ja olemaan isompi voimavara opiskelijoiden ammattielämiin.

Mitä ajattelet yrittäjyydestä?

Yrittäjyys on hyvin sosiaalinen ilmiö: siinä on kyse siitä, mitä ihmiset pitävät tärkeinä ja kuka voi tarjota näitä tärkeitä tuotteita/palveluita ja mihin hintaan. Kuten ei ole journalismia ilman lukijaa, ei ole liiketoimintaa ilman käyttäjää. Yrittäjillä on valtaa vaikuttaa laajasti yhteiskuntaan, kannustaa muutokseen ja vaikuttaa myös meidän elämiimme. 

Mihin suuntaat seuraavaksi?

Haluaisin pysyä osana HUBSia jollain tapaa. Haluan myös ottaa enemmän osaa paikallisiin yrityksiin ja startupeihin, sekä olen hyvin kiinnostunut yritys- ja aluekehitysekosysteemistä. 

Yrittäjillä on valtaa vaikuttaa laajasti yhteiskuntaan, kannustaa muutokseen ja vaikuttaa myös meidän elämiimme. 

Margarita Khartanovich yrittäjyydestä

Kerro jotain matkastasi HUBSilla

Arvelen, että nykyinen pandemia on tuonut lisämakua kokemuksiimme HUBSilla. Olisi varmasti ollut helpompaa tavoittaa opiskelijoita konkreettisessa paikassa, kuin terrorisoida heitä online-ympäristössä, josta he ovat jo saaneet tarpeekseen. Tajusin, kuinka paljon kaipaan ihmisten tapaamista kasvotusten ja kuinka vähän voit tehdä, jotta voit kiinnittää opiskelijoiden huomion onlinetapahtumaan tai sosiaalisen median julkaisuun. 

On ollut hauska yrittää herättää tiimin poikia, Gustavoa ja Alpia, yhdeksältä aamulla joka perjantai tiimipalaveriin tai pelata arvauspeliä, siitä, että saapuuko Gustavo oikealle kampukselle vai sekoittaako hän taas ne. Saaran motivoivat puheet, Anskun rohkea ja rehellinen näkökulma paikalliseen startup-ekosysteemiin ja Marian rauhallisuus ovat olleet matkani kohokohtia tähän mennessä, myrskyistä huolimatta.

Margarita oli mukana myös HUBSin uuden kuvamaailman rakentamisessa ja näetkin häntä eri materiaaleissamme. Kiitos Margaritalle, kun olet mukana rakentamassa kestävän yrittäjyyden vallankumousta!
#BeGoodDogood

Tarinat

Kaikki tarinat