A pile of soft coloured textile on a white background

Mikä on Suomen tekstiilijätteen käsittelyn tilanne tällä hetkellä?

| Opiskelijakokemus, Vieraskynä

Tekstiilit ovat olleet osa ihmisen kulttuuria kymmeniä tuhansia vuosia; ensin keskeinen osa selviytymistämme ja myöhemmin tekstiilit ovat kehittyneet eri käyttötarkoituksiin. Tekstiileistä on kuitenkin muodostunut ympäristöongelma, joka meidän on ratkaistava.

Tämän artikkelin kirjoittaja on Jennifer Hyvärinen, 4. vuoden energia- ja ympäristötekniikan insinööriopiskelija, puutarhuri ja eläinten ystävä.
Jennifer osallistui kesällä 2021 Kesähaasteet -opintojaksollemme, jossa tiimit työskentelivät kiertotalouden pioneeriyrityksen, Globe Hopen kanssa.

Haluatko lukea Jenniferin kiinnostavan katsauksen tekstiilijätteen käsittelyn tilanteeseen Suomessa? Klikkaa itsesi englanninkieliseen tarinaan ja opi uutta!

Tarinat

Kaikki tarinat

Yrittäjän viisi piirrettä

Oletko koskaan pähkäillyt, millaista on olla yrittäjä, ja millainen on hyvä yrittäjä? Opiskelijamme Jakub kirjoitti aiheesta englanniksi.

Kurssimme opiskelijat: tapaa Georgios

Haluamme kuulla tarinoita opiskelijoiltamme, kuinka he ovat löytäneet kurssimme ja millaisia ​​asioita he ovat sieltä oppineet. Valmentajamme Ansku haastatteli opiskelijaamme Georgios Leventopolousta.