Six people standing in a half circle. Old buildings in the back ground.

Entrepreneurship Experience Stuttgartissa

| Opiskelijakokemus

Lue opiskelijoidemme kokemuksesta yrittäjyysleiriltä Saksasta – miten yritystä voidaan alkaa rakentamaan luovassa ympäristössä?

Kirjoittajat

Tämän opiskelukokemuksen kirjoittivat kolme TAMKin opiskelijaa: Anh Tran, Khang Le, Zhiyuan Liu.

Tämän kesän alussa osallistuimme 5 päivän mittaiselle bootcampille (Entrepreneurship Experience 2023). Hochschule der Medienin järjestämä intensiiviohjelma pyrki herättämään yrittäjähenkeämme ja varustamaan meidät oman liiketoiminnan aloittamiseen tarvittavilla taidoilla. Olemme onnellisia saadessamme jakaa oppeja tältä merkittävältä matkaltamme!

Bootcamp Pfronstettenin maaseudulla

Saavuttuamme Stuttgartiin meitä odotti lämmin vastaanotto, jossa kaikki leiriläiset kokoontuivat ja jossa saimme tutustua muihin osallistujiin. Ilmassa oli innostusta ja odotusta tavatessamme ihmiset, jotka tulisivat olemaan merkittävä osa tätä muutosvoimaista bootcampia. Emme tuolloin vielä tienneet, että nämä tapahtuman aikana solmimamme yhteydet tulisivat muodostamaan olennaisen osan omista yrittäjyyteen liittyvistä verkostoistamme.

Olimmeko onnettomia ilman Wi-Fiä?

Seuraavana päivänä lähdimme matkaan kohti Pfronstettenia. Aluksi ajattelimme, että elämä Pfronstettenissa tulisi olemaan surkeaa ilman Wi-Fiä, mutta toisin kävi – netittömyys oli oikeastaan menestys! Olimme energisiä, jaoimme ideoitamme ja halusimme muuttaa ne aidoksi liiketoiminnaksi. Ihmiset jakautuivat useisiin tiimeihin, joilla kaikilla oli omat ideansa. Jokainen leirin jäsen tuki toisia ja oli omistautunut asialleen. Opimme muilta paljon ja pidimme hauskaa koko Pfronstettenin osuuden ajan.

Toimivan internet-yhteyden puuttuminen ei estänyt meitä olemasta luovia tai kommunikoimasta, vaan nimenomaan mahdollisti hyviä hetkiä yhdessä. Kaiken kaikkiaan leiri oli onnistui muuntamaan meidät yrittäjiksi ja antamaan meille olennaisia taitoja oman liiketoiminnan aloittamiseen. Monikulttuurinen ympäristö antoi meille uusia näkökulmia ja kehitti vuorovaikutustaitojamme. Toivomme pääsevämme taas pian osallistumaan vastaavalle bootcampille!

Opi tuntemaan Stuttgart

Kuusi ihmistä seisoo. Taustalla vanhoja rakennuksia.
Opiskelijat osallistuvat kaupunkijahtiin Stuttgartissa. Vasemmalta oikealle: Enes, Jimmy, Jule, Zhiyuan, Anh, Khang. Kaikki opiskelijat paitsi Jimmy (Amsterdam, UAS) opiskelevat eri koulutusohjelmissa TAMKissa.

Kolmen päivän mittaisen leirin Pfronstettenin osuuden jälkeen palasimme Stuttgartiin, jossa majoituimme moderniin opiskelijahotelliin. Siellä jakauduimme jälleen tiimeihin ja lähdimme hauskaan kaupunkijahtiin tutkimaan Stuttgartin kaupungin historiaa, taidetta ja nähtävyyksiä. Oli hieno kokemus tutustua uuteen, rauhalliseen ja kauniiseen kaupunkiin, viettää laatuaikaa uusien ystävien kanssa sekä oppia kansallisuuksien ja kulttuurien välisistä eroista siinä ohessa.

Vierailimme esimerkiksi modernissa taidemuseossa sekä automuseossa, jotka molemmat herättivät tunteita. Vierailut museoissa laajensivat omaa käsitystämme siitä, mikä on taidetta, ja lisäsivät tietämystämme autoilun historiasta ja taiteesta yleisesti. Museoiden lisäksi ruoka ja hinnat ylipäätään Stuttgartissa olivat todella edullisia. Nautimme ikimuistoisen illallisen ravintolassa, jossa tarjoiltiin paikallisia ruokia. Stuttgart on upea paikka, sillä se tarjoaa sekä rauhallisen luonnonläheisen tunnelman että mielenkiintoisia paikkoja viihteelle.

Reflektio, palaute ja yhteenveto

Tapahtuma oli hyvin suunniteltu ice-breakereineen ja tiimityöskentelyaktiviteetteineen, ja koska majoitus oli mukava ja ruoka hyvää, meillä ei juuri ollut ongelmia reissun aikana. Ainoa asia, johon haluaisimme kiinnittää huomiota, oli päiväohjelman järjestys. Tutustuimme vasta viimeisenä päivänä paikallisiin start-up-yrityksiin, vaikka tutustuminen sopisi paremmin jo heti ensimmäiselle päivälle. Vierailu nimittäin antoi kattavan yleiskuvan start-up-maailmasta ja liiketoiminnasta.

Itsen ja muiden ymmärtäminen

Kaiken kaikkiaan tämän hyvin organisoidun matkan ansiosta opimme paljon ideoidemme kommunikoinnista ja niiden toteuttamisesta. Tällaisessa luovassa ympäristössä toimiminen auttoi meitä ymmärtämään itseämme ja muita paremmin. Tulevaisuudessa, jos meille syntyisi liikeidea, haluaisimme kuulla siitä mahdollisimman monelta ihmiseltä ja pyrkiä saamaan siitä paljon palautetta.

Haluamme kiittää HUBSia mahdollisuudesta osallistua tälle bootcampille, HdM:ää sen järjestämisestä, Erasmusta leirin kustannusten rahoittamisesta ja tietysti kaikkia professoreita, jotka jakoivat arvokasta tietoaan.

Kiitos Anh, Khang ja Zhiyuan kokemuksenne jakamisesta!

Haluaisitko sinäkin osaksi vastaavaa kokemusta?

Jos innostuit tarinasta ja HUBSin mahdollistamasta kansainvälistymisestä, kannattaa seurata meitä somessa saadaksesi tiedot ajankohtaisista tilaisuuksista!

Stuttgartin reissu järjestetään jälleen vuonna 2024 – pysy siis kuulolla!

Instagram
@hubstre

HUBSin opintotarjonta
Opintokalenteri

Tarinat

Kaikki tarinat