Y-kampus on nyt HUBS

Uudistumme, koska maailmakin muuttuu.

Meitä hoputtaa uudistumaan ympärillä tapahtuvat muutokset. Suurimpia kirittäjiämme ovat työn merkityksen ja arvomaailman muutokset. Avaamme tässä neljä maailmassa tapahtuvaa muutosta, jotka ovat synnyttäneet yrittäjyyden uuden tulemisen Tampereen korkeakouluyhteisöön.

Muutos 1: Maailma ei ole lineaarinen.

Asia ’A’ ei suoraviivaisesti johda asiaan ’B’, vaan väliin tulee ennakoimattomia muutoksia tai epäjatkuvuuksia. Työelämässä hyvä koulutus ei välttämättä takaa vakituista työsuhdetta ja pitkää uraa. Vakituiset työsuhteet lähentyvät yrittäjämäistä tapaa luoda oma projekti, löytää tiimi ympärille ja ratkaista kulloinenkin haaste. Muutoksen vauhti on niin nopeaa, että muunlaiset rakenteet eivät pysy mukana.  

Muutos 2: Työ ei ole vain työtä.

Työ on osa omaa identiteettiä ja sen merkityksellisyys on tärkeää lähes kaikille. Nuoret toivovat työn vastavan omia arvoja ja olevan merkityksellistä, eikä se ole vain keino ansaita rahaa tai moraalinen velvollisuus. Useampi kuin kaksi kolmesta kokee, että yrittäjämäistä asennetta tarvitaan kaikessa työssä. (Nuorisobarometri 2019, 15-29v.) 

Muutos 3: Kestävä ajattelu liittyy kaikkeen.

Koska työ ei merkitse vain rahaa, arvomaailmalla on väliä. Me haluamme korkeakouluyhteisössä tuoda yrittäjyyden esiin mahdollisuutena tehdä hyvää ja vaikuttaa maailman menoon. Haluamme antaa ajatuksia ja vahvistaa osaamista kestävän yrittäjyyden tavoista, joilla tehdään kannattavaa liiketoimintaa, huomioidaan ihmisten tarpeet ja jaksaminen sekä ollaan hyviä ympäristölle.

Muutos 4: Yrittäjyys on ihan normaalia.

Yrittäjyyden arvostus on nousussa ja tuoreen Suomen Yrittäjien kyselytutkimuksen mukaan, kolmannes korkeakouluopiskelijoista haluaisi toimia yrittäjinä (Suomen Yrittäjät: Opiskelijasta yrittäjäksi 2019). Tämän toteuttamiseen tarvitaan kannustusta, osaamista ja verkostoja. Me haluamme jatkossa entistäkin vahvemmin olla mahdollistamassa yrittäjyydestä kiinnostumista korkeakouluopintojen aikana. Haluamme murtaa vanhoja myyttejä yrittäjyydestä ja tarjota tilalle tuoreita ja realistisia näkökulmia. Yrittäjyys ei ole poikkeama, vaan normaalia.

Haluatko tietää lisää?

Tutustu opintoihimme

Kaikki opintokalenteri

Aloita näistä

Asiantuntijasta yrittäjäksi

Opi sanoittamaan omaa osaamistasi, kykyjäsi ja taitojasi!

  • Ilmoittautuminen auki
  • Opintopisteet 1

Aloita näistä

Itsensä brändääminen

Kehitä henkilökohtaista brändiäsi ja kasvata verkostoasi konkreettisten vinkkien avulla!

  • Ilmoittautuminen auki
  • Opintopisteet 1
  • Englantia tarvitaan

Aloita näistä

Itsensä johtaminen

Haluatko oppia johtamaan itseäsi paremmin? Käytännön vinkkejä saat tällä napakalla verkkokurssilla!

  • Ilmoittautuminen auki
  • Opintopisteet 1