Globe Hope Kesähaasteiden kumppaniksi!

Tänäkin vuonna on luvassa Innovaatiohaasteiden kesäversio, jonka voi suorittaa vapaasti valittavana opintona tai tutkintoon kuuluvana harjoittelujaksona.

Järjestimme vuonna 2020 kesällä ensimmäistä kertaa HUBS -kesäopinnot, joihin osallistui huimat 49 eri alojen opiskelijaa TAMKista ja Tampereen yliopistosta. Koronatilanne asetti monet opiskelijat hankalaan tilanteeseen peruuntuneiden kesätöiden ja harjoittelupaikkojen vuoksi ja halusimme tarjota opiskelijoille mielekkään tavan hyödyntää omaa osaamistaan ja kehittää taitojaan aitojen työelämäprojektien parissa.

Mielestäni ilmapiiri oli hyvä ja todella kannustava läpi kurssin! Koin, että lyhyet tiimipalaverit maanantaisin ja perjantaisin olivat todella tärkeitä vauhdin ylläpitämiseen ja ylipäätänsä asioiden tiivistämiseen yhdessä. Myös työpajat myyntipuheista ja presentaatioista olivat todella arvokkaita, ja sain niistä hyödyllisiä vinkkejä tulevaisuutta varten!”

Opiskelijan palaute
Kesähaasteet 2020

Oppien ja palautteiden pohjalta entistä mahtavampi kesäkokemus – niin opiskelijoille kuin kumppanille

Viime vuoden kokemuksista oppineina ja innostuneina haluamme tarjota Tampereen korkeakouluopiskelijoille oppimisen ja itsensä haastamisen mahdollisuuksia myös tänä kesänä. Korona hankaloittaa valitettavasti opiskelijoiden työtilannetta edelleen ja onkin mahtavaa tarjota mahdollisuus kesätyön/- harjoittelun omaiseen opiskeluun myös tulevana kesänä!

Viime vuonna olimme kaikki uuden äärellä. Kesähaasteet 2020 koottiin kasaan ennätysajassa, sillä huomasimme opiskelijoiden ahdingon, kun kesätyöt ja -harjoittelut peruuntuivat koronatilanteen vuoksi. Nyt vuodenajat ovat vaihtuneet ja olemme yhä samassa tilanteessa – mutta entistä parempina etävuorovaikuttajina. Opiskelijoiden palautteen mukaan etäharjoittelussa oppii, ja tuloksista ja toimeksiantajien tyytyväisyydestä päätellen olemme vahvasti samaa mieltä!

Minttu Ripatti
HUBSin Kesähaasteiden valmentaja

Kumppaniksi kiertotalouden pioneeri Globe Hope

Kesäversio Innovaatiohaasteet -opintojaksostamme starttaa toukokuussa ja mukana kumppanina on kiertotalouden ja tekstiilikierrätyksen todellinen pioneeri, Globe Hope, joka on toiminut vastuullisen muodin edelläkävijänä vuodesta 2003!

Globe Hope lähtee mukaan yhteistyöhön, koska haluaa haastaa muoti- ja tekstiilialan normit, sekä tukea opiskelijoita kehittämään tekstiilialaa Suomessa. Tekstiiliala on murroksessa ja tulevaisuudessa tarvitaan alan osaajia Suomessa ja Euroopassa. Tulevaisuuden näkymät tekstiiliteollisuudessa liittyvät vahvasti tekstiilien lajitteluun, kierrätykseen, uudelleenkäyttöön, innovatiivisiin tekstiilimateriaaleihin, korjaukseen ja vuokraukseen. Tällä hetkellä vuosittain kaatopaikalle päätyy Suomessa 70-100 miljoonaa kiloa tekstiiliä, joista 15 miljoonaa kiloa on työvaatepoistoa.

Jo nykyisillä prosesseilla Globe Hope pystyisi työvaatteiden osalta kierrättämään 95% kiertotalouden osamateriaaliksi ja uusiotuotteiksi, mutta prosessissa on myös vielä paljon kehitettävää. Globe Hope haluaa olla osana luomassa uutta kestävämpää tekstiiliteollisuutta ja haluammekin haastaa TAMKin ja Tampereen yliopiston opiskelijat mukaan Zero Waste-kiertotalousprojektiin.

Riitta Pöyry
Globe Hope, Kiertotalous- ja vastuullisuusyhteistyö

Globe Hope on HUBSin unelmakumppani ja ponnistamme samasta, kestävän yrittäjyyden arvomaailmasta. Tämä on hieno mahdollisuus opiskelijoille päästä tekemään konkreettista ja vaikuttavaa työtä, jolla on vaikutusta koko korkeakouluyhteisöön!

Minttu Ripatti
HUBSin valmentaja

Ilmoittautuminen Kesähaasteisiin on käynnissä 3.5.2021 asti. Opintojaksolle ovat tervetulleita kaikki TAMKin ja Tampereen yliopiston opiskelijat alasta ja vuosikurssista riippumatta!

Haluaisitko sinäkin HUBSin kumppaniksi?

Etsimme jatkuvasti uusia kumppaneita luomaan ja kehittämään uutta yhdessä Tampereen korkeakouluyhteisön osaavien opiskelijoiden kanssa.