Murrost Oy:n tiimin jäsenet seisovat rivissä

Tiimistä yritykseksi: Murrost Oy ja kestävän asumisen haasteet

| Opiskelijakokemus, Yrittäjätarina

Monialainen tiimi kertoo ajatuksiaan yrittäjyydestä ja kokemuksiaan HUBSilla opiskelusta.

Yhteyshenkilö

Pauliina Waters

Tarinan kirjoittaja & haastattelija

Keitä olette?

Olemme neljän samanhenkisen opiskelijan nuori startup, joka syntyi halusta kehittää helposti omaksuttavia, arkielämän ratkaisuja, joilla luodaan kestävämpiä asumis- ja kulutustottumuksia. Täydennämme kukin tiimiä omilta koulutusaloilta kertyneellä osaamisellamme: Antti Herkman ja Vera Nieminen opiskelevat yliopistolla politiikan tutkimusta, Miisa Hiltunen tiimiyrittäjyyttä Proakatemialla ja Roosa Liias taas TAMKilla liiketaloutta. Tutustuimme toisiimme vuoden 2019 InnoEventissä (nykyään: Sprint Innovation Festival), jossa tehtävänämme oli innovoida kestävän kehityksen startup-liikeideaa. Olemme siitä asti työskennelleet erityisesti kestävän asumisen ongelmakohtien parissa.  

Nyt kehitämme asuntoyhteisöille Share & Save -nimistä tavaroiden yhteiskäyttöpalvelua. Sen tarkoituksena on helpottaa asukkaiden arkea ja samalla edistää jakamistaloutta ihmisten arkielämässä. Palvelun avulla asukkaat voivat digitaalisen alustan kautta varata ja lainata asuinkohteestaan käyttöönsä erilaisia kodintarvikkeita ja harrastusvälineitä. 

Mitä olette tehneet HUBSilla?

Olemme lähinnä vieneet liikeideaamme eteenpäin HUBSin kurssien avulla, ensin Innovaatiohaasteet – kurssin ja sittemmin Startup Esihautomo – kurssin siivittämänä. 
Kurssien ohella olemme saaneet HUBSilta paljon muutakin tukea, kuten sparrausapua ja ulkopuolista näkökulmaa esimerkiksi markkinoinnin suunnitteluun.  

HUBS on auttanut meitä myös verkostojen rakentamisessa, ja yksi kurssien isoja anteja on ollut se, että niiden kautta on päässyt tutustumaan muihin opiskelijastartupeihin. Meitä on myös HUBSin puolelta aktiivisesti työnnetty kohti epämukavuusalueitamme, mikä on mahdollistanut meille kasvun ja kehittymisen.  

Mitä ajattelette yrittäjyydestä?

Opiskeluaika on hyvä aika kokeilla yrittäjyyttä: testata eri asioita ja kokeilla sitä, mikä toimii ja mikä ei. Yrittäjyydessä pääsee myös haastamaan itseään: testaamaan itseohjautuvuustaitoja sekä meidän tapauksessamme myös tiimityöskentelyä. Parasta ehkä on päästä luomaan uutta aivan tyhjästä.  

Lisäksi uskomme, että myös liiketoiminnalla on mahdollista edistää asioita (esimerkiksi kestävää kehitystä) joita pidämme itsellemme tärkeinä. Eettisesti ja ekologisesti kestävällä yritystoiminnalla voi muuttaa maailmaa siinä missä aktivismilla ja järjestötoiminnallakin!  

Mihin suuntaatte seuraavaksi?

Isoin hankkeemme tulevalle vuodelle on TOASille toteutettav​a pilotti Share & Save -palvelusta, jossa pääsemme testaamaan palvelua käytännössä ja keräämään käyttäjiltä palautetta palvelusta. 

Tällä hetkellä fokuksemme on liikeideamme ja Share & Save -palvelun eri ominaisuuksien jatkokehittämisessä. Liikeidean kehittämistä ajatellen olemmekin suunnitelleet Red Brick Accelerator -ohjelmaan hakemista. Pyrimme toki myös kasvattamaan tunnettuuttamme tulevien asiakkaiden ja palvelun käyttäjien keskuudessa.  

HUBS on auttanut meitä verkostojen rakentamisessa. Meitä on myös HUBSin puolelta aktiivisesti työnnetty kohti epämukavuus-alueitamme, mikä on mahdollistanut meille kasvun ja kehittymisen.  

Murrost Oy:n tiimi opiskelusta HUBSilla

Kertokaa jotain matkastanne HUBSilla

Kliseisesti: yhdessä pääsee pidemmälle. Emme varmasti olisi pisteessä, jossa olemme nyt, jos emme olisi hyödyntäneet HUBSilta saatavaa tukea ja innostusta.  

Tarinat

Kaikki tarinat