Peliala kehityksen keskiössä: Kuinka apuraha vauhditti muutosta

| Apurahakokeilut

Sanni Wesala sai keväällä 2023 Tampereen yliopiston säätiöltä kestävän yrittäjyyden apurahan. Tutustu Sannin tarinaan ja siihen, miten hänen yrityksensä suunta kirkastui apurahan myötä.

Yritys syntyi intohimosta pelejä kohtaan, ja kestävän yrittäjyyden apurahan saatuaan, mahdollisuudet sisällöntuotannon maailmassa ovat kasvaneet. Se ei ole ollut vain rahallinen tuki, vaan se oli käännekohta, joka ajoi yritystä kohti vastuullisempaa toimintaa ja muutosta. Tämä matka ei ole ollut vain teknisten päivitysten ja liiketoiminnan optimoinnin tarina, vaan se on ollut syvällinen sukellus arvoihimme ja yhteisöömme. Yritys on ottanut askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta ja yrittäjyyttä.

Kestävän yrittäjyyden apuraha on ollut enemmän kuin vain taloudellinen tuki.

Yhteyshenkilö

Sanni Wesala

Tämän tarinan kirjoittaja, kestävän yrittäjyyden apurahan vuonna 2023 saanut Sanni opiskelee pelitutkimuksen maisterin tutkintoa Tampereen Yliopistolla.

Apurahan käyttö

Suurin osa apurahan varoista suuntautui työskentelyvälineisiin. Niiden laatu on erityisesti sisällöntuotannossa kriittinen. Jotta tulee kuulluksi pelialalla, on varsinkin kuvausvälineiden merkitys suuri. En ole katunut päivääkään sitä, että suurimmaksi kuluksi koituikin kamera ja sopiva objektiivi.

Yksi tärkeimmistä päätöksistä apurahan saamisen jälkeen oli sijoittaa pelikasvatukseen. Ymmärsin, että digitaalisten pelien rooli nuorten elämässä kasvaa koko ajan, ja minulla on mahdollisuus olla osa heidän digitaalista kasvuaan. Koulutuksen ja resurssien avulla olen löytänyt uusia suuntia, jotka eivät vain opeta pelaamisen taitoja, vaan myös vastuullista ja tietoista pelaamista.

Yritystoiminnan lisäksi apuraha on tukenut myös yrittäjän koulunkäyntiä; ilman kunnollisia työskentelyvälineitä olisi ollut haastavaa työstää videoyhteydellä käytyjä haastatteluita erityisesti opinnäytetyötä varten. Se on myös lisäkoulutuksen myötä laajentanut tietämystä pelitutkimuksen opintojen parissa.

Ymmärsin, että digitaalisten pelien rooli nuorten elämässä kasvaa koko ajan, ja minulla on mahdollisuus olla osa heidän digitaalista kasvuaan. Koulutuksen ja resurssien avulla olen löytänyt uusia suuntia, jotka eivät vain opeta pelaamisen taitoja, vaan myös vastuullista ja tietoista pelaamista.

Askel kohti kestävämpää tulevaisuutta myös pelialalla

Nykyään yhä nuoremmat kasvavat digipelien maailmassa, mikä tekee pelikasvatuksesta entistä merkittävämmän. Apurahan avulla saatu koulutus pelikasvatuksessa ei ole vain lisäys sisältöön, vaan se on sitoutuminen vastuuseen tulevaisuuden sukupolvista. Nuoret ovat yhä enemmän vuorovaikutuksessa digitaalisten pelien kanssa, ja on meidän vastuullamme varmistaa, että heillä on turvallinen ja opettavainen ympäristö näiden pelien parissa. On tärkeää tarjota heille välineet ymmärtää pelien maailmaa, niiden vaikutuksia ja myös omaa rooliaan siinä. Nuorten lisäksi myös vanhempien on tärkeää pysyä perillä siitä, millaisessa digitaalisessa ympäristössä heidän lapsensa toimivat.

Poika pelaamassa tietokoneella.
Kuva: Ralston Smith / Unsplash

Pelikasvatus on nyt olennainen osa yritystäni. Se ei ole vain tapa antaa takaisin yhteisölle, vaan myös sitoutuminen kestävään pelikulttuuriin. Uskon vahvasti siihen, että vastuullinen pelaaminen ei ole vain trendi, vaan se on välttämätöntä luodessamme terveempää ja yhdenvertaisempaa peliyhteisöä, jossa meillä kaikilla on hyvä olla.

Kestävän yrittäjyyden apuraha on ollut enemmän kuin vain taloudellinen tuki. Se on ollut sysäys muutokseen, kohti kestävämpää ja vastuullisempaa pelialaa. Olen sitoutunut jatkamaan tätä polkua ja kannustamaan muita yrittäjiä tekemään samoin.

Sanni Wesala

Kiitos Sanni tarinasi jakamisesta!

Tarinat

Kaikki tarinat

Neljä ihmistä poseeraa innokkaasti.

Vuosi HUBSilla: Kolme oivallusta työelämästä

HUBSin yhteisökoordinaattori Ira hyppäsi mukaan HUBS-tiimiin tammikuussa 2023 valmistuttuaan Tampereen yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Nappaa nyt talteen Iran ensimmäisen HUBS-vuoden tärkeimpiä oppeja!