Viisi nuorta ihmisistä lähekkäin erilaisissa asennoissa, takana keltainen tausta

Media-alan startup RARE rakentaa parempaa maailmaa

| Yrittäjätarina

Mitä saadaan aikaan, kun nuoret luovat mielet työskentelevät yhteisen päämäärän eteen? Ehkä vallankumous tai ainakin jotain uraauurtavaa, inspiroivaa ja merkittävää – jotain harvinaista.

Yhteyshenkilö

Nainen seisoo portailla, kasvot kameraan ja aikakauslehti kädessä

Margarita Khartanovich

Growth Hacker

Kirjoittaja

Vilma Rimpelä kertoo kuinka taideopiskelijasta tuli muutamassa vuodessa nousevan media-alan startupin toimitusjohtaja.

Yritysmaailmassa menestys ei tule ilmaiseksi. Se edellyttää vahvaa visiota, työntekoa, päämäärätietoisuutta, uskallusta, mielikuvitusta, oikeiden ihmisten tapaamista oikeaan aikaan sekä kaikkiin mahdollisuuksiin tarttumista.

Startup-yritys RARE on täydellinen esimerkki yrittäjyyden vaatimasta intohimosta ja sitoutuneisuudesta.  

Eri alojen osaajien yhteenliittymä

RARE näki päivänvalon, kun joukko ystäviä tapasi Tampereella vuonna 2018 ja päätti luoda yhdessä jotain uutta – koska miksipä ei? Ryhmäämme kuului journalistiikan, median ja taidealan osaajia ja yhteiskunnallisia aktivisteja. Alkuaikoina toiminta oli kieltämättä sekavaa, mutta emme luovuttaneet.

Käännekohtana innovaatiokilpailun voitto

Käännekohta oli kuusi kuukautta kestävä Helsingin Sanomain Säätiön järjestämä Uutisraivaaja-innovaatiokilpailu, jonka voitimme lokakuussa 2019. Voitto toi tiimillemme 250 000 euroa kehitysrahaa, mutta kilpailu auttoi myös kirkastamaan liikeideaamme kestävän maailman rakentamisesta mediatyökalujen avulla. RARE perustettiin virallisesti tammikuussa 2020.

Yrittäjyys – innostavaa, palkitsevaa, mutta myös kovaa työtä

Jos tämä olisi satu, voisimme lopettaa tähän ja nostaa maljan onnelliselle lopulle. Tosielämässä yrittäjyys on innostavaa ja palkitsevaa mutta vaatii kovaa työtä, joten tarina jatkuu. Meillä on vielä paljon sisältöjä luotavana, tapahtumia järjestettävänä ja uusia asioita opittavana.

Inspiraatiota YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelmasta

Olemme toteuttaneet useita YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelman innoittamia kampanjoita, joiden tuloksena on syntynyt vaikuttavia näyttelyitä, Instagram- ja TikTok -sisältöjä, tekstejä ja videoita muun muassa nuorten mielenterveyshaasteista, ilmastonmuutoksesta ja eri medioista.

Vuonna 2021 aiomme julkaista RARE X Diversity -käsikirjan, perustaa oman YouTube-kanavan, laajentaa kumppaniverkostoamme ja käynnistää uusia yhteistyöhankkeita.

On ihmeellistä nähdä unelmien toteutuvan. Yrittäjyys vaatii uskallusta ja ponnistelua mutta tavoitteiden saavuttaminen on erityisen palkitsevaa, kun toimitaan ympäristön ja ihmiskunnan hyväksi.

Vilma Rimpelä
RARE

Raren Vilma Rimpelää haastatteli HUBSin Growth Hacker Margarita.

Tarinat

Kaikki tarinat