Brightlifen tarina
Viisihenkinen tiimi haluaa tehdä mielenterveyshoidosta tehokkaampaa ja tavoittavampaa
Koronapandemia on tuonut yhteiskuntaamme paitsi uusia haasteita, myös mahdollisuuksia uudenlaisista tavoista tarjota palveluita – esimerkiksi etäyhteyksiä hyödyntäen. HUBSin esihautomosta yritysidean kehittämiseen vauhtia ottaneen Brightlifen tavoitteena on tarjota digitaalinen alusta, joka palvelee kahta kohderyhmää: henkilöitä, joilla on mielenterveyden ongelmia, sekä kyseiseen asiaan apua tarjoavia psykoterapeutteja. Alustalla asiakas saa apua mielenterveytensä tueksi helpommin, nopeammin ja vaivattomammin. Psykoterapeuttina toimiva yrittäjä puolestaan turvallisen ja helppokäyttöisen alustan etäterapian tarjoamiseen, työkaluja hoidon toteutamiseen ja seurantaan, sekä apua yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.
Miten kaikki alkoi?
Brightlife on viiden nuoren miehen tiimi, jonka taustat tulevat eri tieteen- ja osaamisen aloilta. Tiimin runko oli kasassa jo lukioaikaisesta kaveriporukasta, ja vahvistui startup-matkan alkuvaiheilla vielä viidennellä jäsenellä. Erilaisten liikeideoiden pyörittely myös vapaa-aikana on ollut kaveruksille luonteva tapa sparrailla ajatuksia pitkin yhteistä matkaa.
Loppusyksystä 2020 tiimin jo valmiiksi yrittäjähenkinen liiketalouden opiskelija Elias Palpatiz bongasi netistä HUBSin tarjoaman esihautomon eli From idea to Startup -kurssin. Kurssille innostuivat lähtemään mukaan myös lääketieteen opiskelija Eero Haikonen ja kasvatustieteiden opiskelija Eetu Harmonen. Tiimin monista liikeideoista kurssilla haudottavaksi aihioksi valikoitui lopulta liikeidea mielenterveyspalveluita välittävästä digitaalisesta palvelusta. Aihe oli koronapandemian vuoksi ajankohtainen, sille on kysyntää, ja siinä yhdistyvät hyvin tiimin jäsenten osaamisalat.
Millaista oli osallistua From Idea to Startup -kurssille?
Kurssin alkaessa tiimi teki resurssien näkökulmasta perustellun päätöksen, että kurssille osallistuisi aktiivisesti tiimistä vain kaksi edustajaa: Eero ja Elias. Vaikka tiimi oli jo alkuperäisellä kokoonpanollaan vahva ja monenlaisesta osaamisesta koostuva, he ymmärsivät pian, että tiimistä myös uupuu liikeidean toteuttamiseen tarvittavaa tietoteknistä osaamista. Viidennen jäsenen Timo Hartikaisen liittyminen tiimiin saattoi olla kohtalon johdatusta: Eero tapasi tiimin teknisistä ratkaisuista vastaavan Timon talvisissa merkeissä ulkojääkiekon jälkeisillä tutustumiskahveilla – From Idea to Startup -kurssin aikana. Timo innostui ideasta nopean esittelyn jälkeen, ja on osa nyt entistäkin monipuolisempaa tiimiä.
Kurssi itsessään oli Eerolle silmiä avaava ja ajatusmaailmaa mullistava: kaikki on mahdollista, myös startup -yrittäjyys, jopa varteenotettavana uravaihtoehtona. Kurssi antoi tiimille paitsi idean kehittelyn raamit, työkalut ja struktuurin, myös valmentajilta ja mentoreilta saatua tukea ja hyödyllisiä uusia kontakteja.
Miten matka jatkui kurssin jälkeen?
Kurssin jälkeen tiimi halusi jatkaa liikeideansa kehittämistä ohjatusti, joten he hakeutuivat mukaan Tampereen Korkeakouluyhteisön ja Tampreen kaupungin rahoittamaan Red Brick -yhteisön pre-accelerator- eli esikiihdyttämö -ohjelmaan. Red Brick tarjoili hyvän siirtymän ja mahdollisuuden syventyä intensiivisemmin From Idea to Startup’issa tutuksi tulleihin teemoihin, kuten asiakassegmentointiin ja liiketoimintamallin kehittelyyn.
Tiimi osallistui keväällä 2021 liikeideallaan myös HUBSin tukemana kansainväliseen GISU Urban Innovation and Entrepreneurship -kilpailuun, jossa se on jo nyt saavuttanut paikan finaalissa 12 muun kilpailijatiimin joukossa. Tie menestykselle kilpailussa on hyvin viitoitettu: vuoden 2020 saman kilpailun voittaja Medified on myös HUBSin esihautomon alumneja.
Brigtlifen tiimin ajatuksia tulevaan
Tiimi on nyt saanut vetää ansaitusti happea intensiivisen ajanjakson jälkeen, joten kesän jälkeen taas hyvin levänneenä on hyvä kääntää katseet tulevaan. Ensimmäiset suunnitelmat karkeasta roadmapista seuraaville vuosille on jo tehty. Jokaisella tiimin jäsenellä on tavoitteena hoitaa opinnot kunnialla maaliin, jatkaen kuitenkin liikeidean kehittämistä niiden ohella. Jos ohittamaton mahdollisuus bisneksen kanssa tulisikin jo ennen valmistumista eteen, pohditaan ratkaisut siinä kohtaa porukalla uudelleen.
Jos haluat lukea, kuinka Brightlifen matka on jatkunut, tutustu heidän verkkosivustoonsa tästä linkistä.
Terveisiä yrittäjyyttä pohtivalle opiskelijalle
Jos intoa on, lähde rohkeasti mukaan HUBSin opintoihin kokeilemaan siipiäsi! Ennen esihautomoon ilmoittautumista kannattaa vielä tunnustella, löytyisikö esimerkiksi omista opiskelukavereista tiimiläisiä mukaan kehittämään liikeideaa – hyvä porukka on avainasemassa startupin menestysmahdollisuuksissa, ja tuo myös iloa, motivaatiota ja tukea pitkin matkaa.
Eero Haikonen
Brightlifen perustajajäsen, lääketieteen kandidaatti
Jutun kirjoittajasta ja haastateltavasta
Kaisa Kokko toimii HUBSilla yrittäjyysvalmentajana ja vastaa From Idea to Startup esihautomosta.
Eero Haikonen on HUBSin esihautomosta ponnistaneen Brightlifen perustajajäseniä sekä syksyllä 2021 kolmannen opiskeluvuotensa aloittava lääketieteen kandidaatti Tampereen yliopistossa.
Tutustu tarjontaan
Aloita näistä
Asiantuntijan henkilöbrändäys
Kehitä henkilökohtaista brändiäsi ja kasvata verkostoasi konkreettisten vinkkien avulla!
- Ilmoittautuminen auki
- Opintopisteet 1
Aloita näistä
Asiantuntijasta yrittäjäksi
Opi sanoittamaan omaa osaamistasi, kykyjäsi ja taitojasi!
- Ilmoittautuminen auki
- Opintopisteet 1
Aloita näistä
Itsensä johtaminen
Haluatko oppia johtamaan itseäsi paremmin? Käytännön vinkkejä saat tällä napakalla verkkokurssilla!
- Ilmoittautuminen auki
- Opintopisteet 1
Tarinat
Tiimin kestävyys-osaamisen kasvattaminen osaamismerkkien avulla
Miten HUBS-tiimi voi kehittää kestävyysosaamistaan osaamismerkkien avulla? Lue valmentajamme Sannan reflektio!
Hyppy kiertotalouden maailmaan – kokemukseni Sprint Innovation Festivalista
Opiskelijamme Ibtehaz jakaa nyt kokemuksensa kiertotalouden tutkimisesta ja jakaa parhaat vinkkinsä Sprintiin osallistujille!
Missiona helposti saatavilla oleva mielen hyvinvoinnin palvelu opiskelijoille
Olivia ja Ronja perustivat Stigma-palvelun, joka tarjoaa vertais- ja ammattilaistukea mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Tutustu siihen, miten HUBS Yritushautomo opetti heitä muuttamaan ideansa ratkaisuksi.